Το Arduino δεν εντοπίστηκε, πρόβλημα USB2.0-Serial
Δεδομένου ότι το υλικό Arduino είναι ανοικτού κώδικα, κατασκευάζεται και διατίθεται στο εμπόριο από διάφορους προμηθευτές. Εάν έχετε παραγγείλει ένα φτηνό κλώνο Arduino από κινέζους κατασκευαστές , οι πιθανότητες είναι ότι έρχονται με το φθηνότερο CH340 USB σε Serial chip. Αυτό είναι ένα φτηνό τσιπ που οι κατασκευαστές εκμεταλλεύονται για να κάνουν τον κλώνο πολύ φθηνότερο. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα μειονέκτημα. Όταν συνδέετε αυτήν τη συσκευή στα συστήματα Windows XP / 7/8, θα καταλήξετε στο μήνυμα "Το σειριακό πρόγραμμα οδήγησης USB 2.0 δεν είναι σωστά εγκατεστημένο" και αν μεταβείτε στην επιλογή "Υπολογιστής (δεξί κλικ") -> Διαχείριση -> Διαχείριση συσκευών -> Φορητές συσκευές ", θα δείτε τα εξής:

 

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν κατάλληλα προγράμματα οδήγησης USB (όπως το CH340) για την ανίχνευση φορητών συσκευών σε θύρες COM.

Λύση:
Για να το λύσετε απλά πρέπει να εγκαταστήσετε τον οδηγό CH340 (κατεβάστε εδώ).
Εξαγάγετε αυτό το στοιχείο λήψης και εγκαταστήστε κάνοντας διπλό κλικ στο SETUP.EXE
Μετά την εγκατάσταση θα δείτε μια θύρα COM που αντιστοιχεί στην πλακέτα Arduino που είναι συνδεδεμένος στη θύρα USB όπως παρακάτω: (Υπολογιστής (δεξί κλικ) -> Διαχείριση -> Διαχείριση συσκευών -> Φορητές συσκευές)

 

Τώρα, αν πάτε στο IDE του Arduino, μπορούμε να δούμε τη θύρα αριθμού COM στην οποία είναι συνδεδεμένος ο Arduino.